Top General Quiz Questions in English

Top General Quiz Questions in English

 

Top General Quiz Questions in English

 

General Quiz Questions

 

1. What was considered to be the first opera to be performed?
Answer: Daphne.

2. What Is cosmic year?
Answer: The revolution of the solar system around the centre of the Milky Way is called cosmic year. Time taken for one revolution is 250 million years.

3. What name did painter Jerome van Aken adopt to celebrate Hertogensbosch, the Dutch town in which he was born?
Answer: Hieronymus Bosch.

4. Which type of embryo sac is most commonly reported?
Answer: Polygonum-type.

5. How many blue triangles are there on a Union Jack?
Answer: Eight.

6. H20 is a liquid, but H2S is what?
Answer: Gas.

7. On what mountain did the ark come to rest after the Flood?
Answer: Ararat.

8. Name the speculator in a’ stock exchange who tries to decrease the price of securities:
Answer: Bear speculator.

9. What event of 1453 is thought to have contributed substantially to the renaissance of learning and art in western Europe?
Answer: The fall of Constantinople to the Turks.

10. URL stands for:
Answer: Uniform Resource Locators.

11. What was the follow-up series to the TV comedy Fresh Fields?
Answer: French Fields.

12. The collector current is less than the:
Answer: Emitter current.

13. Which president was succeed upon his resignation by Gerald R. Ford?
Answer: Richard Milhous Nixon.

14. Which is a major aspect of human activity responsible for environmental degradation?
Answer: Over exploitation.

15. What do you call a grouping of baboons?
Answer: A troop of baboons.

16. Who forwarded in his book this motto: “The purpose of computing is insight, not numbers”?
Answer: Richard W. Hamming.

17. Where in the US is the “Petrified Forest”?
Answer: Arizona.

18. Properties of ecofriendly note book computer:
Answer: Biodegradable. If it winds up in a landfill, it breaks down the plastic, converting it into Carbon dioxide and water.

19. What is the origin of the name “America”?
From Amerigo Vespucci, famous 15th century explorer.

20. What was the estimate of USA about the road accident in the year 1982?
Answer: About 44,000 persons were killed and 3 million were injured.

 

Basic Quiz Questions in English

 

21. King Philip II of Macedonia was assassinated in 336 B.C. and was succeeded by his son. Who was he?
Answer: Alexander the Great.

22. Under whose leadership India started its space research?
Answer: Vikram Sarabhai.

23. Who designed Oscar Statuette and how big is it?
Answer: MGM (Metro Goldwyn Mayor) art director Cedric Gibbons designed the J 3 inches tall gold-plated metal statuette weighing 8 pounds.

24. How many projectors are used in “Cinerama”?
Answer: Three.

25. When was the League of Nations founded?
Answer: On January 10, following the Paris Conference, as part of the Treaty of Versailles.

26. When was the Nobel Prizes first awarded?
Answer: 1901.

27. Name the athlete from India who participated in five successive Asian Games
Answer: 1982, 1986, 1990, 1994 & 1998): (P.T. Usha.

28. What is the size of a football field?
Answer: Minimum -100 x 50 yards and maximum -130×100 yards.

29. Where did Cricket Originate?
Answer: In Broadhalfpenny Down, England.

30. Name the person who have been believed as the originator of Modern Tennis?
Answer: Walter Clopton Wingfield (England).

31. What is the meaning of intransigence?
Answer: Stubbornness.

32. Which organ is mainly involved in the detoxification of animals and human beings?
Answer: Liver.

33. Under this belts, the earths crust is thickest. Name the belts:
Answer: Phanerozoic orogenic belts.

34. Epithelial cells adhere to one another with considerable force, this is due to small bodies called:
Answer: Desmosomes.

35. In which year Alexander invaded India?
Answer: In 326 B.C.

36. When did the Barbarian conquer Rome?
Answer: A.D. 455.

37. The emperor of France who said. “After me the deluge”:
Answer: Louis XIV.

38. The Cuban president since 1959:
Answer: Fidel Castro.

39. The first country where Agriculture was practiced.
Answer: Thailand in Asia.

40. The wars between Rome and Carthage were known as:
Answer: Punic Wars (B.C. 264-241).

41. How many kings named George have there been on the British throne?
Answer: Six.

42. The Age of Earth?
Answer: About 4600 million years.

43. What divides Asia from North America?
Answer: Bering Strait.

44. Another name for Cambodia:
Answer: Kampuchea.

45. What are the crossing points at the narrowest portion of the English Channel?
Answer: Dover and Calais.

46. Through which country does the greater part of the Nile flow?
Answer: Sudan.

47. Which is the biggest Canadian island?
Answer: Baffin.

48. Which country is South America’s biggest rubber producer?
Answer: Brazil.

49. Which river basin of Australia is the largest producer of wheat?
Answer: Murray-Darling River Basin.

50. What name is given to a sledge drawn by dogs?
Answer: Huskies.

51. Who first raised fears of a World Food shortage?
Answer: Thomas Robert Malthus.

 

Read more Quiz Questions

Online General Knowledge Quizzes

Online General Knowledge Quizzes

 

Online General Knowledge Quizzes

 

General Knowledge Quiz Questions

1. The process of creation of money by commercial banks is called:
Answer: Creation of credit.

2. The jelly-like substance that makes up most of a cell is the:
Answer: Cytoplasm.

3. Communications Systems are also called:
Answer: Media.

4. The change of state from a liquid to a gas is called:
Answer: Evaporation.

5. China accused the Soviet Union of betraying Communism and being secretly allied with whom?
Answer: United States.

6. Weathering by abrasion occurs by agents such as:
Answer: Wind and water.

7. The Muslim prophet who is named Johanan in the Bible:
Answer: Yahya Nabi.

8. Forces can change the:
Answer: Speed, direction or shape of an object.

9. A Cabriole leg has S-shaped curves and it ends with a:
Answer: Decorative foot.

10. How long is the appointed term of office of the secretary general of the United Nations?
Answer: Five years.

11. Earth scientists believe that volcanic mountains originate from:
Answer: Mantle plume.

12. What is the sticky wax obtained from sheep?
Answer: Lanolin.

13. Brachiopods belong to which era?
Answer: Paleozoic era.

14. Who was the first person to reach the North Pole?
Answer: Robert Peary.

15. How much was the weight of an Australopithecus afarensis?
Answer: About 60 pounds (27 kg).

16. What product accounts for about 90% of Nigeria’s export earnings?
Answer: Oil.

17. Who was Johannes Gutenberg?
Answer: German goldsmith.

18. Where do the following occur? ‘Winter is come and gone, But grief returns with the revolving year’:
Answer: In Tennyson’s, ‘In Memoriam’.

19. Which type of land cover covers the greatest area on the earth?
Answer: Forest/Woodland.

20. Who is the ruler of the sign Leo?
Answer: Sun.

 

Online General Knowledge Quizzes

 

21. In which Australian state is the Cape York Peninsula located?
Answer: Queensland.

22. What is called a prime mover with the help of which heat energy obtained from the fuel is converted into mechanical energy?
Answer: Engine.

23. Which Australian state calls itself the “State of Excitement” and “The Golden State?”
Answer: Western Australia.

24. Name of capital of Kapilavastu?
Answer: Lumbini.

25. Which former French colony was the first to achieve independence in Sub-Saharan Africa in 1958?
Answer: Guinea.

26. In music what does the term “Pizzicato” mean?
Answer: The playing, by plucking with the fingers, of an instrument which is normally played with a bow.

27. According to the Father Christmas World Congress held in 2003, where is Santa Claus’ home?
Answer: Greenland.

28. Which animals are thought to have given rise to the belief in mermaids?
Answer: Seals/ dugongs.

29. In which part of Sudan is the Darfur region?
Answer: West.

30. Which document was drawn up and unveiled by John Major in 1991 in an effort to raise standards for consumers and improve public services?
Answer: The Citizen’s Charter.

31. Which Pacific entity is farthest north?
Answer: Northern Mariana Islands.

32. Name the sea which is north of Bering Strait between Asia and North America, which is a part of the Arctic ocean:
Answer: Chukchi sea.

33. A country that is divided into 22 administrative regions and subdivided into 95 departments is:
Answer: France.

34. Consensuses the basic characteristic of:
Answer: Social living.

35. All these countries have coastline on the Arabian Sea except?
Answer: Afghanistan.

36. The purpose of science is to produce:
Answer: Knowledge.

37. What French town was the scene of history’s greatest military evacuation?
Answer: Dunkirk.

38. ‘Small is beautiful’ was written by:
Answer: E. F. Schumacher.

39. The alcohol found in wine, beer and liquor is known as grain alcohol or:
Answer: Ethanol.

40. What were the most important civilizations which flourished in Mesopotamia?
Answer: Sumerians, Akkadians, Babylonians, Assyrians and Chaldeans.

41. What is the most densely populated U.S. state?
Answer: New Jersey.

 

Read more General Knowledge Questions

Basic Online Quiz Questions

Basic Online Quiz Questions

Basic Online Quiz Questions

 

Online Quiz Questions with Answers in English

1. The advanced system used to curl the hair:
Answer: Thermal ironing.

2. Who was the author of the book Old Goriot
Answer: Honore de Balzac.

3. Which are the major towns of Tibet?
Answer: Lhasa, Shigatse, Gyangze, Zhanang, Nêdong.

4. In which year was Alaska admitted as the 49th U.S. state?
Answer: 1959.

5. Name the dance form of the Western Cameroon which is used to celebrate the coming of the dry season?
Answer: Bororo.

6. Which of the following ingredients is not normally used to brew beer?
Answer: Vinegar.

7. What was the age of Putlibai when she got married to Karamchand Uttamchand Gandhi?
Answer: 15 years.

8. What part did Hayden Rorke play on I Dream of Jeannie?
Answer: Colonel Bellows.

9. What are the benefits of todays people to depend on forest?
Answer: Economic value, environmental value and enjoyment value.

10. Albert Einstein was a scientist famous for his work on physics. Where was he born?
Answer: Germany.

11. Nile River is situated in:
Answer: Africa.

12. What is the world’s largest desert?
Answer: Sahara.

13. Water, which fills the spaces between the Non-colloidal smaller soil particles is known as:
Answer: Capillary water.

14. Mercury, Venus, Earth and … are known as the inner planets.
Answer: Planet Mars.

15. The theory which are possible explanations for what psychologists have observed:
Answer: Hypotheses.

16. Which state capital lost “Town” from its name in 1881?
Answer: Hobart.

17. Philosophic inquiry can be made into any subject. Why?
Answer: It deals with everything in the world and all of knowledge.

18. Who was the Goddess of Agriculture?
Answer: Demeter.

19. If we wash the injury continuously with water:
Answer: Bleeding will not stop.

20. Which word, derived from Hindu, describes a one-story house?
Answer: Bungalow.

 

General Quiz Questions

21. Which drama tries to evoke laughter, often by exposing the pretensions of fools and rascals?
Answer: Comedy.

22. Tony winner Blythe Danner is the mother of which Oscar-winning actress?
Answer: Gwyneth Paltrow.

23. Name the legal term which indicates disregarding of legal personality of a company:
Answer: Lifting the corporate veil.

24. In television, which actor played the title role in the series “Hercules – The Legendary Journeys”?
Answer: Kevin Sorbo

25. Who prepared for the first time a photography paper for making negatives and positives?
Answer: Henry Fox Talbot, 1841.

26. In geography, Marblehead is a suburb of which U.S. city, Baltimore or Boston?
Answer: Boston.

27. Who is known by the short name, G.B.?
Answer: George Bernard Shah.

28. What company was granted a record 3,411 U.S. patents in 2001?
Answer: International Business Machines Corporation.

29. Where is the place of birth of Italian fashion designer, Enrico Coveri?
Answer: Florence, Italy.

30. Tyndall is associated with the
Answer: Tyndall effect.

31. When did communist movement came to power in Europe?
Answer: After World War II.

32. Can it be April 1st and April 2nd at the same instant at different places?
Answer: Yes.

33. 1000 cubic decimeters are equal to how many cubic meter?
Answer: 1 cubic meter.

34. Only one of the following statements about the flamingo is true. Which one?
Answer: The flamingo can live in flocks of tens of thousands of birds.

35. Currency of Andorra:
Answer: Spanish Peseta and French Franc.

36. What is the lowest point on land in North America?
Answer: Death Valley, California.

37. Where do a lot of people from Japan reach to enjoy honeymoon?
Answer: Belgium.

38. What does OPEC stand for?
Answer: The Organization of Petroleum-Exporting Countries.

39. Area-wise which Christian Church is the world’s largest?
Answer: St. Peter’s Basilica – Vatican City.

40. What type of galaxy is the Milky Way galaxy?
Answer: Spiral.