Basic Online Quiz Questions

Basic Online Quiz Questions

 

Online Quiz Questions with Answers in English

1. The advanced system used to curl the hair:
Answer: Thermal ironing.

2. Who was the author of the book Old Goriot
Answer: Honore de Balzac.

3. Which are the major towns of Tibet?
Answer: Lhasa, Shigatse, Gyangze, Zhanang, Nêdong.

4. In which year was Alaska admitted as the 49th U.S. state?
Answer: 1959.

5. Name the dance form of the Western Cameroon which is used to celebrate the coming of the dry season?
Answer: Bororo.

6. Which of the following ingredients is not normally used to brew beer?
Answer: Vinegar.

7. What was the age of Putlibai when she got married to Karamchand Uttamchand Gandhi?
Answer: 15 years.

8. What part did Hayden Rorke play on I Dream of Jeannie?
Answer: Colonel Bellows.

9. What are the benefits of todays people to depend on forest?
Answer: Economic value, environmental value and enjoyment value.

10. Albert Einstein was a scientist famous for his work on physics. Where was he born?
Answer: Germany.

11. Nile River is situated in:
Answer: Africa.

12. What is the world’s largest desert?
Answer: Sahara.

13. Water, which fills the spaces between the Non-colloidal smaller soil particles is known as:
Answer: Capillary water.

14. Mercury, Venus, Earth and … are known as the inner planets.
Answer: Planet Mars.

15. The theory which are possible explanations for what psychologists have observed:
Answer: Hypotheses.

16. Which state capital lost “Town” from its name in 1881?
Answer: Hobart.

17. Philosophic inquiry can be made into any subject. Why?
Answer: It deals with everything in the world and all of knowledge.

18. Who was the Goddess of Agriculture?
Answer: Demeter.

19. If we wash the injury continuously with water:
Answer: Bleeding will not stop.

20. Which word, derived from Hindu, describes a one-story house?
Answer: Bungalow.

 

General Quiz Questions

21. Which drama tries to evoke laughter, often by exposing the pretensions of fools and rascals?
Answer: Comedy.

22. Tony winner Blythe Danner is the mother of which Oscar-winning actress?
Answer: Gwyneth Paltrow.

23. Name the legal term which indicates disregarding of legal personality of a company:
Answer: Lifting the corporate veil.

24. In television, which actor played the title role in the series “Hercules – The Legendary Journeys”?
Answer: Kevin Sorbo

25. Who prepared for the first time a photography paper for making negatives and positives?
Answer: Henry Fox Talbot, 1841.

26. In geography, Marblehead is a suburb of which U.S. city, Baltimore or Boston?
Answer: Boston.

27. Who is known by the short name, G.B.?
Answer: George Bernard Shah.

28. What company was granted a record 3,411 U.S. patents in 2001?
Answer: International Business Machines Corporation.

29. Where is the place of birth of Italian fashion designer, Enrico Coveri?
Answer: Florence, Italy.

30. Tyndall is associated with the
Answer: Tyndall effect.

31. When did communist movement came to power in Europe?
Answer: After World War II.

32. Can it be April 1st and April 2nd at the same instant at different places?
Answer: Yes.

33. 1000 cubic decimeters are equal to how many cubic meter?
Answer: 1 cubic meter.

34. Only one of the following statements about the flamingo is true. Which one?
Answer: The flamingo can live in flocks of tens of thousands of birds.

35. Currency of Andorra:
Answer: Spanish Peseta and French Franc.

36. What is the lowest point on land in North America?
Answer: Death Valley, California.

37. Where do a lot of people from Japan reach to enjoy honeymoon?
Answer: Belgium.

38. What does OPEC stand for?
Answer: The Organization of Petroleum-Exporting Countries.

39. Area-wise which Christian Church is the world’s largest?
Answer: St. Peter’s Basilica – Vatican City.

40. What type of galaxy is the Milky Way galaxy?
Answer: Spiral.